stemningsbilde
17.02.17Klar for tenkedagsfeiring?
30.08.16Støtte – for å kunne vokse
av: May-Britt Roald
12.05.16Se mennesket innenfor speiderskjorta!
av: May-Britt Roald
17.03.16Vær stolt av lederutdannelsen din!
29.02.16Dagens speidere er morgendagens ledere
29.01.16Vi vil lytte og lære
av: May-Britt Roald
22.12.15God jul, og takk for et flott år!
av: May-Britt Roald
25.11.15Fordi vi bryr oss!
17.11.15Sammen inn i framtida
19.10.15På agendaen
03.09.15Det vanskelige er å bestemme seg
av: Tone Ødegaard
04.08.15Nye speidereventyr
12.06.15God speidersommer!
av: May-Britt Roald
02.06.15Oppdrag friluftsliv når flere!
11.05.15Bomullsbarna tar friluftslivet tilbake
29.04.13Ansvar for folkehelse - vi er beredt
23.04.13Gratulerer med dagen
13.04.13Landsting 2013
av: Knut Slettebak

Støtte – for å kunne vokse

av: May-Britt Roald 30.08.2016 kl. 09:26

Høsten er her, og store og små gleder seg til at speidermøtene og -turene starter opp igjen.

Jeg har fått med meg at mange har hatt flotte leiropplevelser i sommer som inspirerer til videre speiderarbeid.

Flere speidergrupper og -kretser bruker Friluftslivets uke i september til å ha et lokalt arrangement der de kan vise seg fram for nærmiljøet og rekruttere nye medlemmer. Natta mellom 3. og 4. september er starten på Friluftslivets uke i år, og mange speidere skal igjen ha en ny speideropplevelse utendørs og ta en #natt i naturen . Dette ble i fjor en stor opplevelse for mange, ikke minst fordi speiderne inviterte med seg venner til å sove ute.

Med høsten kommer også tiden for Speidertinget, som holdes i Drammen 4.–6. november. Speiderstyret starter september med at vi setter oss ned sammen med forbundskontoret og Komité speiding og ser på hvordan vi kan knekke koden for gode grupper, slik at dere er attraktive for nye speidere, og får nødvendig støtte til å ta vare på eksisterende medlemmer. Til denne jobben tar vi med oss innspillene vi har fått fra speidere og ledere gjennom styreperioden vår.

Jeg er stolt av den enorme frivillige innsatsen som legges ned i organisasjonen vår. Vi som skal være støtteapparat skal gjennom riktige prioriteringer sørge for at vi både sår og gjødsler, slik at vi har et grunnlag for å vokse. Gode vekstvilkår gjør at speiding når flere. På Speidertinget vil vi foreslå noen endringer av vedtekter og legge frem forslag til konkrete tiltak og prioriteringer for de to neste årene. Speidermetoden skal være synlig i hele organisasjonen. Den er en forutsetning for at demokratiopplæringen får blomstre i alle ledd.

Det jobbes også med overgang til nye nettsider, og styret har gjort vedtak om at vi skal legge til rette for at flere – både bedrifter og privatpersoner – skal kunne støtte speidersaken gjennom en økonomisk støtteordning som kommer gruppene til gode. Vi går spennende tider i møte i organisasjonen vår!

Ønsker alle en riktig god speiderhøst!

Hilsen fra: Julian Ali Baba (18.10.16 09:21)
Kul nettside
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no