stemningsbilde
17.02.17Klar for tenkedagsfeiring?
30.08.16Støtte – for å kunne vokse
av: May-Britt Roald
12.05.16Se mennesket innenfor speiderskjorta!
av: May-Britt Roald
17.03.16Vær stolt av lederutdannelsen din!
29.02.16Dagens speidere er morgendagens ledere
29.01.16Vi vil lytte og lære
av: May-Britt Roald
22.12.15God jul, og takk for et flott år!
av: May-Britt Roald
25.11.15Fordi vi bryr oss!
17.11.15Sammen inn i framtida
19.10.15På agendaen
03.09.15Det vanskelige er å bestemme seg
av: Tone Ødegaard
04.08.15Nye speidereventyr
12.06.15God speidersommer!
av: May-Britt Roald
02.06.15Oppdrag friluftsliv når flere!
11.05.15Bomullsbarna tar friluftslivet tilbake
29.04.13Ansvar for folkehelse - vi er beredt
23.04.13Gratulerer med dagen
13.04.13Landsting 2013
av: Knut Slettebak

Dagens speidere er morgendagens ledere

av: May-Britt Roald 29.02.2016 kl. 15:21
I Sverige har Scouterna fått uført en undersøkelse om unges syn på lederskap. Resultatet viser at speidere har større tro på egne lederegenskaper enn unge generelt, og at så mange som 97 prosent av unge speidere har ledererfaring. For unge speidere er verdier som personlig utvikling, samarbeid og muligheten til å få andre til å vokse viktigere enn lønn, tittel og status når de skal søke jobb. Den svenske undersøkelsen  viser også en tydelig sammenheng mellom speiderbakgrunn og et ønske om en framtid som leder. Speidere ser i større utstrekning for seg å starte egen bedrift, lede større organisasjoner og ta en lederrolle. Hele 98 prosent av de spurte speiderne sier at speidernes program og metoder har gjort dem bedre til å samarbeide.

Dette er gledelig å høre, og er ikke overraskende for oss som er speidere. Jeg har møtt mange speidere fra ulike land som trekker fram at speiderpraksisen deres har vært en inngang til å få jobb. Jeg har også vært med på ansettelsesprosesser der jeg har sett at engasjement i speideren og andre frivillige organisasjoner har gjort en forskjell når man skal velge hvem som får jobben.

Tenk også på all den nyttige erfaringen unge speidere får på landsleir. Alle elektrikerne, snekkerne og kommunikasjonsfolkene som har fått unike muligheter gjennom speideren. Det er mange land som er imponert over mulighetene vi gir våre unge på leirene.

Jeg ønsker at flere speidere oppdager hvor mye verdifull erfaring de har fått gjennom speidingen og er stolte av det. Flere rekrutteringsbyråer og arbeidsgivere som jeg har snakket med, forteller at de er overrasket over at ikke flere speidere trekker fram sin speidererfaring når de søker jobb. LinkedIn er flittig brukt av rekrutteringsbyråer.

Søker du en arbeidsplass som har samme verdigrunnlag som speideren? Vær stolt av speidertiden din! Du har lederkvaliteter som har en verdi for andre. Sett det på CV-en!

Vår lederutdanning starter med peffkursene, og fortsetter med grunntreningen og Trekløver-Gilwell. Men praksisen skjer året rundt på møter og turer. Takk til alle dere som er en del av speidingen og setter verdibasert lederskap på dagsorden hver eneste dag over hele Norge.

Jeg er stolt over arbeidet som legges ned om dagen for å løfte frem ledertreningen i Norges speiderforbund. På krets- og korpsledersamlingen i mars står lederskap på agendaen, og vi får besøk av ledere som har utgjort en forskjell for speiderbevegelsen.

Vi er nesten 20 000 medlemmer som får muligheter til å utvikle vårt potensiale gjennom opplevelser, friluftsliv, vennskap og samarbeid. Det å få være med på utviklingen av morgendagens ledere gjør meg både stolt og ydmyk.

Du kan lese hele den svenske undersøkelsen på scouterna.se

Hilsen fra: Steinar Brogeland (01.03.16 12:49)
Du videreformidler et viktig tema, May-Britt, og i løpet av mange år som speiderleder har jeg skrevet mange attester for medlemmer som søker videre skolegang eller i jobbsammenheng. Selv har jeg flere morsomme episoder fra arbeidslivet hvor jeg ble presentert som "speidergutten vår" av bedriftens eier overfor biskop og øvrige besøkende, og følte nok at jeg fikk en "aktelse" for min bakgrunn. En spesiell episode inntraff når en stortingsmann besøkte bedriften og sier "det er der jeg har sett deg" når jeg ble presentert som speider.

Ser en på "ledere" i arbeidsmarkedet på det lokale plan har de aller fleste speiderbakgrunn, og derfor er temaet viktig å få videreformidlet. Speiding er allsidig!
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no