stemningsbilde
17.02.17Klar for tenkedagsfeiring?
30.08.16Støtte – for å kunne vokse
av: May-Britt Roald
12.05.16Se mennesket innenfor speiderskjorta!
av: May-Britt Roald
17.03.16Vær stolt av lederutdannelsen din!
29.02.16Dagens speidere er morgendagens ledere
29.01.16Vi vil lytte og lære
av: May-Britt Roald
22.12.15God jul, og takk for et flott år!
av: May-Britt Roald
25.11.15Fordi vi bryr oss!
17.11.15Sammen inn i framtida
19.10.15På agendaen
03.09.15Det vanskelige er å bestemme seg
av: Tone Ødegaard
04.08.15Nye speidereventyr
12.06.15God speidersommer!
av: May-Britt Roald
02.06.15Oppdrag friluftsliv når flere!
11.05.15Bomullsbarna tar friluftslivet tilbake
29.04.13Ansvar for folkehelse - vi er beredt
23.04.13Gratulerer med dagen
13.04.13Landsting 2013

Sammen inn i framtida

av: May-Britt Roald 17.11.2015 kl. 21:24

Vi har lagt bak oss en flott samling for krets- og korpsstyrer. Vi i Speiderstyret ønsker å takke alle som bidro til at samlingen ble en viktig møteplass der strategi og speiderpolitikk ble løftet og drøftet. Krets- og korpsledelsen tok utfordringene fra speiderstyret og ga innspill til alt fra ledertrening, til hvordan vi organiserer oss for få bedre speiding, og hva slags grunnregler vi skal ha. Temaene var varierte og omfattende, og engasjementet var stort!

Jeg merket under samlingen at Friluftslivets år har gjort noe med oss. I år er året da alle ville ha en speider. Vi speidere har virkelig vist frem vår nisje i 2015, nemlig å sende barn og unge på egen tur. Vi ser at grupper og kretser tar tak og utdanner ledere på alle nivå. Det varmer! Det bidrar til at flere kommer seg ut på tur uten voksne. Slik blir flere utfordret, strekker seg litt lengre og opplever mestring. Dette gir god speiding!

Vi venter nå spent på at medlemstallene for 2015 blir klare. Tallene vi har sett til nå tyder på at vi har en svak økning i medlemsmassen for 10-16 år, men at vi mister for mange medlemmer i flokkalder.  Som speidere ønsker vi å gjøre en forskjell. Speiding handler om å forme neste generasjon. Jo flere speidere og jo lenger man er speideren – desto mer påvirker vi samfunnet.  Vi ser med glede at flere og flere speidere og rovere engasjerer seg utover kretsgrensene og landegrensene. Aldri har det vært så mange norske deltakere på verdensjamboree som i år, og deltakelsen på nasjonale og internasjonale roverarrangement er i kraftig vekst. Vi ser også med glede at flere ungdommer finner veien til kretsstyrene. Oslospeiderne og Østre Østfold har landets yngste kretsstyrer, med en snittalder på godt under 30 år. Kretsarbeid og prosjektoppgaver i kretsen gir unge reell medbestemmelse og en viktig trening i demokratiske prosesser.

Om et år skal dere velge nytt speiderstyre. Legg til rette for gode treningsarenaer for flere unge, og start arbeidet med å rekruttere kandidater til Speider- og Roverforum.  Det gir muligheter for flere unge å bidra nasjonalt og internasjonalt. Speidere vil ut, og de tar utfordringene!

Takk til kretser og korps – dere gjør en forskjell!

Speiderhilsen

May-Britt

Vil dere se noen av innleggene fra Samlingen for krets- og korpsstyrer, kan dere finne dem her: http://www.speiding.no/arrangementer/?id=577.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no