stemningsbilde
17.02.17Klar for tenkedagsfeiring?
30.08.16Støtte – for å kunne vokse
av: May-Britt Roald
12.05.16Se mennesket innenfor speiderskjorta!
av: May-Britt Roald
17.03.16Vær stolt av lederutdannelsen din!
29.02.16Dagens speidere er morgendagens ledere
29.01.16Vi vil lytte og lære
av: May-Britt Roald
22.12.15God jul, og takk for et flott år!
av: May-Britt Roald
25.11.15Fordi vi bryr oss!
17.11.15Sammen inn i framtida
19.10.15På agendaen
03.09.15Det vanskelige er å bestemme seg
av: Tone Ødegaard
04.08.15Nye speidereventyr
12.06.15God speidersommer!
av: May-Britt Roald
02.06.15Oppdrag friluftsliv når flere!
11.05.15Bomullsbarna tar friluftslivet tilbake
29.04.13Ansvar for folkehelse - vi er beredt
23.04.13Gratulerer med dagen
13.04.13Landsting 2013
av: Knut Slettebak

Speidere vil ut – vi vil gi flere muligheten

av: May-Britt Roald 07.07.2015 kl. 14:08

Speidere er nysgjerrige og utforskende, de vil ut av komfortsonen og bli utfordret. Speidere vil ut i naturen og oppleve nye ting, ut i verden og møte andre mennesker, både speidere og andre.

Speidere vil ut i samfunnet og utgjøre en forskjell. Å ville ut er mer enn å gå ut av døren, det handler om å utvikle seg selv – alene og sammen med andre. Speidermetoden og ungt lederskap er rammen for dette. Gjennom den får speiderne utvikle seg etter evne og innenfor trygge rammer tilpasset kunnskapsnivå, evner og erfaring.

Speidere vil også ut i naturen. Gjennom møter med naturen året rundt får speiderne leke, utforske og oppleve. Naturopplevelsene gjør speiderne kjent med og glade i naturen. Vi skal vise andre det enkle friluftslivet gjennom den måten vi bruker og tar vare på naturen på. Jeg tror at gode naturopplevelser sammen med patruljen forlenger speidertiden. Aldri har jeg sett så stor variasjon i tema og bruk av ulike naturelementer som på sommerens kretsleirer. Det lover godt for fremtiden!

Nå drar de fleste på sommerferie, og når sommeren er over har svært mange av våre medlemmer vært på speiderleir. Det er sjelden jeg hører at våre speidere ikke kan dra på leir fordi mamma eller pappa ikke har penger. Det tror jeg ikke skyldes at alle speiderforeldre har god økonomi. Speidergrupper som er aktive på turer og leirer er ofte svært beviste på å legge til rette for at alle uansett økonomi får muligheten til å dra på både patruljeturer og leirer. Snakk med speiderne om det er noen de kjenner som ikke har vært på tur i sommer. Den samtalen kan være en ny mulighet for et barn i Norge.

Nå ønsker kulturministeren at gode tiltak mot barnefattigdom løftes frem og deles med resten av Norge.  Det er satt av 13 millioner kroner som skal støtte opp om frivillige organisasjoners egne løsninger, og finne frem til piloter som bidrar til at flere barn og unge fra fattige familier får mulighet til å delta i organisert frivillighet. I det daglige speiderarbeidet gjøres dette hver uke, men har dere tenkt på at måten dere driver speiderarbeidet kan være til nytte for andre speidergrupper? La oss gjøre det til et nasjonalt prosjekt, der landsleiren i Bodø om to år gir flere barn og unge minner for livet. Den eventyrreisen starter i høst med patruljeturen! Ta kontakt om du har et prosjekt. Jeg vil høre fra deg om din ide kan utgjøre en forskjell!

Speidere vil også ut i verden. I sommer reiser nesten 1000 norske speidere til Japan på verdensleir. Norske speidere skal i større grad oppleve å være en del av det store internasjonale speiderfellesskapet. Med sine 40 millioner medlemmer er speideren verdens største barne- og ungdomsbevegelse. Møter med ulike mennesker og kulturer utvikler oss og vår egen forståelse for andre. Når du som speider forteller om dine opplevelser når du kommer hjem fra leir eller tur i sommer, er det du som har utgjort en forskjell for speideren!

Speiderhilsen May-Britt

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Samarbeidspartnere