stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Bli speiderleder


Foto: Christer Danmo.

Stadig flere barn og unge ønsker å bli speidere. For at de skal få mulighet til det trengs det speiderledere. Køen av voksne er dessverre ikke like lang som køen av barn. Norges speiderforbund jobber for å få flere ledere som ønsker å engasjere seg for og sammen med barn og unge.

Hvem kan være speiderleder?

Alle over 16 år. Det kreves ingen spesielle kunnskaper eller interesser i utgangspunktet. Alle ledere får tilbud om å delta på kurs i forbundets ledertrening. Kursene er ment til å gi lederne kompetanse i ledelse og praktiske ferdigheter. Les mer om ledertrening i Speiderbasen.

Speiderprogrammet er allsidig og omfattende slik at ingen leder kan vite og kunne alt selv, men alle ledere har anledning til å bidra med sine interesser og sin kompetanse.

Hvordan blir jeg speiderleder?
De aller fleste lokale gruppene tar imot nye ledere. Undersøk med din lokale gruppe eller krets. Kontaktinformasjon til grupper og kretser finner du på våre kartsider. Vi kan også være behjelpelige med å skaffe kontakt med lokale speidergrupper. Ta kontakt med forbundskontoret på telefon 22 99 22 30.

Hvis det ikke er en speidergruppe i ditt nærmiljø, hjelper vi gjerne til med å starte en - det eneste vi trenger er ledere, ungene står allerede i kø!

Hva sier du ja til?
Hvor mye tid du kommer til å bruke som speiderleder er avhengig av hvilket verv du ønsker å bidra i. De fleste speiderledere har et møte i uken og er med på noen turer og leire i løpet av året. Man må også bidra i planleggingen og forberedelsen av aktivitetene. Det er også mulig å bli med i en mer administrativ rolle, siden gruppene alltid trenger hjelp til å holde oversikter over lister, merker, regnskap. Er du mer intressert i vedlikehold av utstyr, eiendommer og andre mer praktiske oppgaver, vil det også være plass til deg i speideren.

Selv om det er litt jobb å være speiderleder, gir det mye igjen også. Det gir en stor glede å kunne bidra til barns utvikling og se positive resultater av speiderarbeidet. Dessuten får du som leder også personlig vekst, siden speiding har som mål å utvikle alle sine medlemmer, og ikke bare de yngste. Norges speiderforbund har en god og omfattende ledertrening som har verdi også utenfor speideren. Og den praktiske erfaringen med ledelse og samarbeid som du får gjennom det daglige speiderarbeidet, er uvurderlig, spesielt for unge mennesker som er i ferd med å etablere seg i samfunnet og på arbeidsmarkedet.

Les også vår brosjyre om hva det vil si å være speiderleder. Den gir svar på noen vanlige spørsmål og oppklarer utbredte misoppfatninger om speiding og speiderlederrollen.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no