stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Internasjonalt

sang.png

Nå har du kommet til Norges speiderforbunds internasjonale side. Her vil du finne informasjon og linker til de to verdensforbundene, alle verdenssentrene, internasjonale møteplasser og en rekke internasjonale arrangementer. Det er mange muligheter for deg som vil oppleve internasjonal speiding.

Som medlemmer av NSF er vi med i to av verdens største internasjonale barne- og ungdomsorganisasjoner: WAGGGS og WOSM. De har til sammen 38 millioner medlemmer over hele verden. Lenger ned finner du mer om de to verdensforbundene og hvordan de jobber i Europaregionen.

Vennskapsgrupper/ -tropper
Det kommer stadig inn mail og spørsmål fra utenlandske speidergrupper som vil ha en vennskapsgruppe eller tropp i Norge, som de kan brevveksle med, dra på leir sammen og ha utvekslinger. Dersom gruppa eller troppen din har lyst til å få kontakt med en utenlandsk speidergruppe, send en mail hvor dere skriver litt om dere selv og hva dere liker å gjøre, så skal vi prøve å matche dere med en gruppe. Fint om dere får med i hvilke aldre dere er, og om det er et spesielt land eller språk dere foretrekker. Mailen kan dere sende til Bodil Tærud Day, btd@speiding.no

Aktuelle internasjonale seminarer/ arrangementer
Se utlysningssiden for informasjon om internasjonale arrangementer vi søker deltakere til.

Det er også opprettet et Internasjonalt utvalg som skal motivere til deltakelse i internasjonale arrangementer og prosjekter, samt støtte og drive framover det internasjonale arbeidet og samarbeidet til Norges speiderforbund. De kan kontaktes på internasjonal@speiding.no.

WAGGGS og WOSM

• WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) har over 10 millioner medlemmer i 144 land. Alle jenter i NSF er medlemmer av WAGGGS. Tilknytningen til WAGGGS styres gjennom Speidernes fellesorganisasjon, som er et samarbeid mellom KFUK-KFUM-speiderne og Norges Speiderforbund.
  • WAGGGS Europa The Europe Region WAGGGS er en av fem regioner i WAGGGS. Europe Region WAGGGS er en paraply organisasjon på Europeisk nivå som omfatter 38 speiderforbund og mer enn 1 million speiderjenter i hele Europa. Europe Region WAGGGS har sin egen logo. Den består av E for Europa, med Europakartet tegnet i selve bokstaven. På den andre siden er det et speilvendt bilde av E’en, med WAGGGS verdensmerket i. Det hele viser hvordan Europe Region er en del av verdensforbundet WAGGGS.
  • WOSM (World Organization of the Scout Movement) WOSM er forkortelsen for World Organization of the Scout Movement. WOSM har ca 28 millioner medlemmer fordelt på 154 land. Alle gutter i NSF er medlemmer av WOSM. Tilknytningen til WOSM styres gjennom Speidernes fellesorganisasjon, som er et samarbeid mellom KFUK-KFUM-speiderne og Norges Speiderforbund.
  • WOSM Europe The European Scout Region er en av seks regioner i WOSM, og har sitt hovedkontor i Genève, med to avdelinger i Brussel og Beograd.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no