stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Sikkerhet på tur

Å dra på tur er en naturlig og viktig del av det å være speider. Sammen med patruljen, troppen, roverlaget eller andre i turfølget får du nye og spennende opplevelser, og vennskapet styrkes.

På tur får du også anledning til å praktisere noe av det du har lært på speidermøtene. En vellykket tur starter med god planlegging, også med tanke på sikkerheten. Den viktigste regelen er ”tur etter evne”. Det betyr at vi planlegger og gjennomfører turen basert på deltakernes ferdigheter og utstyr, og tar naturen på alvor.

Som sagt er det viktig å tenke sikkerhet når dere skal på tur. På den måten kan dere unngå unødvendige uhell og skader. Dersom dere er så uheldige at det likevel oppstår uhell eller skade på turen, er det viktig at dere har tenkt igjennom hva dere da gjør.

Sjekklister for speidere og ledere
For å gjøre det enklere å ivareta sikkerheten i planleggingen og gjennomføringen av turer, har Norges speiderforbund utviklet egne speidersjekklister for sikkerhet. "Sikkerhet på tur" er et eget lite hefte til aktivt bruk før, under og etter turen. Heftet passer i lomma på jakka eller i ryggsekken. Alle sjekklistene kan også lastes ned eller skaffes fra nettbutikken www.speider-sport.no.

Det normale er at turen eller arrangementet blir gjennomført uten uhell eller skader, og sjekklistene er laget for det. Men som speidere er vi beredt om noe skjer. Sjekklisten har derfor en egen del som beskriver hva dere gjør når uhellet er ute.

Sjekklisten "Sikkerhet på tur" skal brukes av alle speidere som drar på tur eller deltar på andre arrangementer, uansett lengde og størrelse – alt fra patruljetur, flokktur, bevernes dag til arrangør av roverstevne, fjellederkurs og leir. Aktiv bruk av sjekklisten gir en trygghet for at de forventninger du som turleder/arrangør har, blir ivaretatt.

Ved alvorlige uhell på tur ringer du 113. Når hjelp er på vei ringer du Speidernes beredskapstelefon 09123.

Mer informasjon om sikkerhet på tur og nedlastbare PDF-er av sjekklistene finner du i Speiderbasen.

Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Finn din speidergruppe
Vil du bli speider, men finner ikke en gruppe i nærheten. Sjekk ut våre kartsider hvor du enkelt kan søke deg frem til din nærmeste speidergruppe.
Utleiesteder
Politiattest
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no