stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
25.01.12 Vil du jobbe utenlands i sommer?
24.01.12 Felles løft av yngre ledere
23.01.12 Lærte å ta vare på seg selv i vinterfjellet
20.01.12 Stadig flere speidere
19.01.12 Roverinformasjon samlet på et sted
17.01.12 Jens Morsø er ny generalsekretær
09.01.12 Stappfullt under Myrvolls juletrefest
05.01.12 Hyggetur til Solstølen
I 2013 lagde vi god stemning på jordene i Stavanger, nå er det snart verdens nordligste landsleir på Rønvikjordene i Bodø det gjelder!

Vil du lage en helt vill landsleir?

Publisert: 23.02.2017 kl. 14:58 - sist oppdatert: 23.02.2017 kl. 21:01

Nå er det mindre enn en uke igjen til landsleirpåmeldingen stenger. Så langt har over 7500 meldt seg på til Nord 2017. Nå trenger vi enda flere til å være med i gjengen som skal lage verdens nordligste landsleir.

– Responsen fra påmeldingen har vært overveldene. Vi i landsleirkomiteen er veldig glad for at så mange grupper har bestemt seg for å dra til Nord neste sommer, sier landsleirsjef Peer-Johan Ødegaard, når det bare er få dager igjen til fristen for å melde seg på går ut onsdag 1. mars.

Også grupper som allerede har meldt seg på, bør merke seg denne datoen, fordi de innen da blant annet også skal ha bestilt rajer de planlegger å bruke på leiren. Et smart tips er derfor å gå inn i påmeldingen for å sjekke om dette, og øvrig informasjon om gruppa som hører med i påmeldingen, er i orden for deres gruppe.

Moro, lærerikt og spennende å være med i staben
Med mange deltakende grupper, er det også behov for en solid stab. Nå ønsker leirsjefen enda med flere på laget.
– Flere deltakere betyr at vi trenger flere i staben til å lage leiren. Å være stab er både moro, lærerikt, sosialt og spennende. Stabens oppgave er å lage en best mulig leir og en best mulig leiropplevelse for speiderne, sier han. Som stabsmedlem får du redusert leirkontingent, og får egen t-skjorte og merke for stab.

Også staben får muligheter til å slappe av og nyte leirstemningen, selv om det nok ikke alltid involverer en sofa, som på dette bildet fra Stavanger i 2013! Foto: Christer Danmo.

Staben til Nord 2017 er delt inn i åtte etater med ulike ansvarsområder og arbeidsoppgaver. Som stabsmedlem kan du for eksempel få lov til å være med på å løse små og store tekniske oppgaver underveis, dele ut mat, bemanne aktiviteter og kurs for deltakere og ledere, servere mat og drikke på et av spisestedene i leiren, være leirverter (vakt) og bidra til å sørge for at felles leirfasiliteter fungerer som de skal. Vil du delta som stab, melder du deg på selv, ikke sammen med speidergruppa. Se nord2017.no for mer informasjon om stab og om de forskjellige etatene og hva de har ansvar for.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Kjetil Jøssang
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no