stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH
31.05.11 Klart for stort speidertivoli
31.05.11 Medlemsbladet Speideren fyller 100 år
27.05.11 Søk om å få refundert moms
26.05.11 Høringsgruppe Rover endret navn til Roversambandet
25.05.11 Salgsprosessen av Ingelsrud er i gang
24.05.11 Nye engasjerte inspiratorer
24.05.11 Vil utvikle Tredalen leirsted
23.05.11 Gled deg til jubileumsleirbål på NM!
23.05.11 Send inn flaggbilde!
20.05.11 Arrangør søkes for NM i 2012
20.05.11 Påmeldingen til Lederløft er åpnet
20.05.11 Utvikle deg som ledertrener!
19.05.11 Ledig stilling som prosjektkoordinator for Landsleir 2013
18.05.11 Nytt Speideren ute nå
18.05.11 Realistisk RBG-øvelse i Bergen
16.05.11 Speiderne heiser flagget på 17. mai
16.05.11 100 år med markeringer på 17. mai
13.05.11 Taler på 17. mai i Ås
10.05.11 Bli med på vår flaggkonkurranse!
10.05.11 Flagget til topps med app
06.05.11 Lik oss på Facebook!
04.05.11 Spennende mulighet for deg som er rover
03.05.11 Ledige stillinger som kretssekretær
02.05.11 Mange slukket lyset
02.05.11 Ny generalsekretær i KFUK-KFUM-speiderne
Steking av pinnebrød var en populær aktivitet under åpningen av Friluftslivets år i Tøyenparken.

Vellykket åpning av Friluftslivets år!

Publisert: 14.01.2015 kl. 14:33 - sist oppdatert: 15.01.2015 kl. 19:18

Friluftslivets år er nå i gang, og det ble en vellykket åpning, med arrangementer og ordførerovernatting sammen med speidere over hele landet.

I natt har speidere og ordførere sovet ute mange steder i landet. I Rissa sov ordfører Ove Vollan ute sammen med de lokale speiderne. – Ordføren fikk overrakt Speiderboka, og speiderne takker så mye for laget, og håper å se ham på tur igjen, sier gruppeleder Gisle H. Bedin i Rissa speidergruppe til fosna-folket.no. I Råde overnattet ordførerne fra Råde, Rygge, Våler og Moss sammen med 1. Jeløy speidergruppe og DNT Vansjø. – Jeg synes det er gøy at vi ordførere fikk lov til å være med på å markere dette, å fokusere på friluftslivet og få folk ut av sofaen og nyte naturen i Mosseregionen, sier Våler-ordfører Reidar Kaabbel til Nrk Østfold.

Det er Klima- og miljøminister Tine Sundtoft som har sendt ut utfordringen til ordførerne om å overnatte ute. Selv har hun tilbragt natten i Østmarka i Oslo sammen med speidere fra 17. Oslo Kampianerne og speidersjef May-Britt Roald. Les en rapport fra denne overnattingen på ut.no.

Beverne fra 1. Løten lager lykter for å lyse opp leirplassen. Foto: Kari Nilssen.

Fra 1. Løten speidergruppe har vi fått inn følgende tilbakemelding fra troppsassistent Kari Nilssen:
Vi i 1. Løten speidergruppe inviterte med oss ordfører i Løten Bente Elin Lilleøkseth. Til sammen var vi 35 speidere som sov ute, fra 1.klasse til voksne ledere.

Tirsdag 13. januar møttes vi på Hammeren leirsted ved Rokosjøen i Løten.  Det å sove ute i januar kan være krevende. Derfor var det viktig med gode forberedelser.

De forskjellige enhetene i speidergruppa bidro med forskjellige forberedelser:

• De minste, beverkolonien (1. og 2.klasse), lagde lykter for å lyse opp leirplassen og leirbålsplassen.
  • Småspeiderne (3. og 4.klasse) lagde varm kveldsmat og mykt liggeunderlag.
  • Speiderne (5.-10.klasse) bygde gapahuker slik at vi lå lunt og med tak over hodet.
  • Roverne (videregående og eldre) sørget for at vi har nying/bål.

Ordføreren var med rundt i disse gruppene og deltok i forberedelsene og for å se hvordan vi driver speiderarbeidet i praksis.

Etter at vi var ferdig «rigget», koste vi oss ved bålet med varm suppe og et lite leirbål.

Onsdag morgen fikk vi varm frokost før alle dro på skole/jobb. Selv om noen ble litt kalde, gjennomførte de overnattingen og var godt fornøyde med egen prestasjon!

Ekstra stas for speiderne var det å komme på TV!

Se innslag fra NRK Østnytt sin sending 13. januar kl. 18.45 her.

Se innslag fra NRK Østnytt sin sending 13. januar kl. 20.55 her.

Mange små og store fikk varme seg rundt bålet i Tøyenparken. Foto: Daniel Gauslaa.

Mange besøkende i Tøyenparken
Den offisielle åpningen av Friluftslivets år foregikk i Tøyenparken i Oslo. Kronprins Haakon er Høy beskytter for Friluftslivets år 2015, og stod for den offisielle åpningen av året, og deltok sammen med kronprinsesse Mette-Marit, klima- og miljøminister Tine Sundtoft og ordfører i Oslo, Fabian Stang. Friluftslivsorganisasjonene bidro med aktiveter for barn fra barnehager og skoler som ville ta del i friluftslivsfesten. På Norges speiderforbund sitt område fikk entusiastiske barn prøve seg på spikking, båltenning uten fyrstikker, klatring, saging og hugging, i tillegg til at det gikk med store mengder pinnebrød og solbærtoddy.

Mer om åpningen og Friluftslivets år finner du på friluftslivetsar.no.

Kronprinsparet besøkte speiderne i Tøyenparken. Her er kronprinsen i samtale med speidersjef May-Britt Roald. Foto: Bendik Fjeldstad.

Med kyndig veiledning får selv de minste barna fart på saga. Foto: Daniel Gauslaa.

En strålende fornøyd prosjektleder for Friluftslivets år i Norges speiderforbund Jørgen Moland tester klatreferdighetene. Foto: Daniel Gauslaa.
Tekst: Bendik FjeldstadFoto: Daniel Gauslaa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no