stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENDEBATTENGLISH
30.01.09 Gjør det - bare gjør det!
27.01.09 Ungdomsdelegat søkes!
23.01.09 Få ekstra penger gjennom Grasrotandelen
22.01.09 Finner du fram?
20.01.09 Speiderbasen - langt mer enn en nettside
19.01.09 Prøv Aftenpostens SPEIDER-QUIZ!
14.01.09 Krigen i Gaza - hva er det som skjer?
13.01.09 Gi oss dine ideer!
12.01.09 Fredfull markering
09.01.09 Kjelsåsspeiderne på direkten med NRK
07.01.09 Er du interessert i natur og miljø?
07.01.09 Få med deg et av årets beste lederkurs i februar
07.01.09 Roverne tok ikke juleferie
06.01.09 "Fjære" juledag
Det nyvalgte Roversambandet. Fra venstre: Jardar, Tonje, Kristin og Joachim

Nytt Roversamband valgt

Publisert: 23.10.2014 kl. 14:58 - sist oppdatert: 23.10.2014 kl. 14:58

For fire år siden ble Roversambandet etablert. På høstens Roverforum ble det valgt nye medlemmer til sambandet, og et enstemmig forum vedtok et mandat for Roversambandet.

De ferske medlemmene av Roversambandet er Jardar Grilstad fra Melhus speidergruppe og Sør-Trøndelag krets, Joachim Indrevik fra Kolltveit BK speidergruppe og Hordaland krins / Blå Kors Speidere, Kristin Marie Berg fra Lørenskog FA speidergruppe og Romerike krets / Frelsesarmeens Speidere, og Tonje Otnes fra Lørenskog Syd speidergruppe og Romerike krets. Tonje var også medlem av Roversambandet i forrige periode.

Vararepresentant ble Ada Olsdatter Hagaseth fra Trondheim FSK speidergruppe og Sør-Trøndelag krets / Frikirkens speiderkorps.

Jardar Grilstad og Joachim Indrevik representerer Roverforum på Speidertinget i neste uke.

I november skal de fire ha sitt første møte, og velge en leder for sambandet.

Mandat for Roversambandet
De første fire årene har Roversambandet jobbet uten et bestemt mandat, men på Roverforum vedtok representantene enstemmig dette mandatet for Roversambandet:

Roversambandet skal:
  • aktivt fremme roveres interesse i Norges speiderforbund
  • representere forbundet utad etter avtale med Komité speiding og Speiderstyret
  • ha jevnlig kontakt med roverombud, og bistå dem med arbeid i kretsene der dette er mulig
  • ha jevnlig kontakt med Komité speiding og Speiderstyret
  • videreformidle informasjon fra forbundet ut til rovere, blant annet gjennom nyhetsbrev og sosiale medier
  • forberede og fremme roversaker til Speidertinget
  • forberede og fremme saker til Roverforum
  • følge opp vedtak fattet av Roverforum
  • følge opp og veilede prosjektgrupper.

Les mer om Roversambandet her.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Kirvil Kaasa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no