stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH
30.01.09 Gjør det - bare gjør det!
27.01.09 Ungdomsdelegat søkes!
23.01.09 Få ekstra penger gjennom Grasrotandelen
22.01.09 Finner du fram?
20.01.09 Speiderbasen - langt mer enn en nettside
19.01.09 Prøv Aftenpostens SPEIDER-QUIZ!
14.01.09 Krigen i Gaza - hva er det som skjer?
13.01.09 Gi oss dine ideer!
12.01.09 Fredfull markering
09.01.09 Kjelsåsspeiderne på direkten med NRK
07.01.09 Er du interessert i natur og miljø?
07.01.09 Få med deg et av årets beste lederkurs i februar
07.01.09 Roverne tok ikke juleferie
06.01.09 "Fjære" juledag
Norges speiderforbund ønsker å bidra til økt kunnskap om naturvitenskap og teknologi blant speidere.

Vil skape spennende aktiviteter for ungdom

Publisert: 29.06.2016 kl. 10:50 - sist oppdatert: 29.06.2016 kl. 11:15

Norges speiderforbund har inngått samarbeid med Vitensentrene for å sette fokus på naturvitenskap, teknologi og friluftsliv.

Et av forbundets langtidsmål er at flere av forbundets prosjekter og satsninger skal skje i samarbeid med andre nasjonale samfunnsaktører, vi har som mål å bli en mer attraktiv organisasjon og at speideren når flere.
Ungdom i alderen 14 – 18 år er en viktig målgruppe og vi vil videreutvikle ungt lederskap, utvide aktivitetstilbudet til vandrere og rovere, og tilby attraktive og trygge møteplasser som skaper entusiasme og begeistring.

Oppleve, leke og lære

Som ett tiltak for å nærme oss disse målene har Norges speiderforbund inngått et samarbeid med Vitensenterforeningen. Sammen skal vi utvikle konsepter for å gi ungdom gode opplevelser og læring gjennom spennende aktiviteter, positive erfaringer og mestring ute i naturen og i samfunnet.

Vi vil inspirere ungdom til aktivt friluftsliv, øke interessen for naturvitenskap og teknologi, og vise hvordan teoretisk viten kan brukes til å løse praktiske oppgaver, for eksempel på speidertur.

Vitensenterforeningen er en forening for 10 regionale vitensentre i Norge. Et vitensenter er et opplevelses- og læringssenter innen naturvitenskap, matematikk og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Inspiria i Østfold er ett av vitensentrene der barn, unge og voksne kan leke og eksperimentere seg fram til ny kunnskap. Foto: Inspiria

Bli med i prosjektgruppa!

Det skal nå opprettes en Nasjonal prosjektgruppe Vitensenter, som består av inntil fem medlemmer og ledes av en ansatt på forbundskontoret. Prosjektgruppa skal gå gjennom dagens tilbud til speiderne i denne aldersgruppa, identifisere mulige aktiviteter innenfor Vitensentrenes fagområder, utvikle aktivitetskonsepter i tråd med speidermetoden, gi anbefalinger til arbeidsfordeling mellom frivillige og ansatte.

Les mer og søk her.

Gruppa skal etablere lokale/regionale prosjektgrupper og etablere samarbeidsavtaler med tre vitensentre, i første fase Vil Vite i Bergen, Hordaland, Vitenfabrikken på Nærbø, Rogaland, og Inspiria i Sarpsborg, Østfold. Målet er å gjennomføre inspirerende og engasjerende aktiviteter i samarbeid med disse vitensentrene, slik at speidergruppene er i bedre stand til å ta vare på nåværende medlemmer og rekruttere nye – spesielt ungdom.

Naturvitenskap kan brukes til mange morsomme aktiviteter, som her under First LEGO League-konkurransen på Inspiria i Østfold. Foto: Maud Johannesen, Inspiria

Tekst: Gro StrømsheimFoto: Inspiria
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no