stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH
30.01.09 Gjør det - bare gjør det!
27.01.09 Ungdomsdelegat søkes!
23.01.09 Få ekstra penger gjennom Grasrotandelen
22.01.09 Finner du fram?
20.01.09 Speiderbasen - langt mer enn en nettside
19.01.09 Prøv Aftenpostens SPEIDER-QUIZ!
14.01.09 Krigen i Gaza - hva er det som skjer?
13.01.09 Gi oss dine ideer!
12.01.09 Fredfull markering
09.01.09 Kjelsåsspeiderne på direkten med NRK
07.01.09 Er du interessert i natur og miljø?
07.01.09 Få med deg et av årets beste lederkurs i februar
07.01.09 Roverne tok ikke juleferie
06.01.09 "Fjære" juledag
Deltakerne på LeirLØFT har inntatt Rønvikjordene i Bodø denne helgen.

250 tester ut leirplassen på LØFT

Publisert: 24.09.2016 kl. 15:57 - sist oppdatert: 24.09.2016 kl. 16:52

– Jeg får masse positive tilbakemeldinger, det virker som om deltakerne synes LØFT er et veldig bra arrangement! Det forteller prosjektleder for LeirLØFT, Karin Ljunggren.

I går sjekket i alt 250 ledere og rovere fra hele speider-Norge inn på landsleirområdet Rønvikjordene i Bodø. En buss gikk i skytteltrafikk de fem kilometrene mellom flyplassen og Rønvika. 190 av lederne og roverne er deltakere på LeirLØFT, mens 60 er samlet i Bodø for å jobbe med forberedelsene til neste sommers store leiropplevelse nord for polarsirkelen, NORD.

LeirLØFT tilbyr deltakerne både sosialt og faglig påfyll, og økttilbudet er godt og variert: – Jeg har vært på en veldig bra klatreøkt i en buldrehall med flinke instruktører fra Bodø Klatreklubb, forteller LØFT-deltaker Therese Brendryen (18) fra Kattem speidergruppe i Sør-Trøndelag krets. – Nå skal jeg snart på omvisning på Flymuseet.

– Hva synes du om Rønvikjordene?

– Det er et flott leirområde, jeg tror det blir en veldig bra landsleir neste sommer!

Gode instruktører fra Bodø Klatreklubb sørget for at LØFT-deltakerne fikk grep om klatringen i formiddag.

Låven med langbord og leirbål

Karin Ljunggren forteller at nesten alle som har funnet veien til Rønvikjordene denne helgen overnatter i telt, og den store låven er det sosiale knutepunktet. Der var vi samla i går, 250 stykker spiste tomatsuppe med kylling ved langbordene, og i kveld skal vi ha Kahoot-quiz og leirbål der. Det er det roverne her i Salten krets som står for, de sa ja med én gang de ble spurt.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle bli så mange, og det er veldig moro å høre at folk er så fornøyde, oppsummerer Karin.

Her blir det landsleir om trekvart år! 250 ledere og rovere prøver ut leirområdet for NORD under LeirLØFT denne helgen.

Tekst: Kirvil KaasaFoto: Therese Brendryen
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no