stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH
30.01.09 Gjør det - bare gjør det!
27.01.09 Ungdomsdelegat søkes!
23.01.09 Få ekstra penger gjennom Grasrotandelen
22.01.09 Finner du fram?
20.01.09 Speiderbasen - langt mer enn en nettside
19.01.09 Prøv Aftenpostens SPEIDER-QUIZ!
14.01.09 Krigen i Gaza - hva er det som skjer?
13.01.09 Gi oss dine ideer!
12.01.09 Fredfull markering
09.01.09 Kjelsåsspeiderne på direkten med NRK
07.01.09 Er du interessert i natur og miljø?
07.01.09 Få med deg et av årets beste lederkurs i februar
07.01.09 Roverne tok ikke juleferie
06.01.09 "Fjære" juledag

Friluftsskolen i regi av speiderne!

Publisert: 08.02.2016 kl. 15:50 - sist oppdatert: 25.05.2016 kl. 13:17

Norges speiderforbund søker etter speidergrupper og kretser som kan tenke seg å gi et friluftslivstilbud til barn og unge i skoleferien.

Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolen skal inneholde noen obligatoriske tema, mens arrangøren for øvrig står fritt til å velge aktiviteter. Deltakerne skal gjennom opplegget få grunnleggende innføring i friluftsliv med ferdsel i naturen, allemannsretten, innføring i kart og kompass og kunnskap om leirslagning.

Friluftsskolen er et åpent, nasjonalt konsept utviklet av Friluftsrådenes landsforbund (FL) og Turistforeningen (DNT).

Den lokale friluftsskolen skal ha plass til inntil 30 unge mellom 9 og 13 år og foregår primært på dagtid over en periode på 3 til 5 dager.

Hvilke grupper/kretser bør søke?

• De som ser det som et samfunnsansvar å bedre rekrutteringsgrunnlaget til friluftsliv og speiding
  • De som ser verdien av at gruppen/kretsen kan tilby verdens beste feriejobb til unge ledere, rovere og vandrere basert på den kompetansen de har bygget opp som speidere innen ledelse, formidling og friluftsliv.
  • De som ser verdien av å samarbeide med skolene i nærmiljøet, kommunen/friluftsråd og andre friluftslivsorganisasjoner om det nasjonale konseptet «Friluftsskolen». Les mer på http://friluftsskole.no/

Få med unge ut på tur. Foto: Eva Cecilie Simensen.

Rammer og søknadsfrist

Alle søkergrupper må stille med en kompetent lokal prosjektleder som honoreres for planlegging, gjennomføring og etterarbeid (inntil 15 dager). Lokal prosjektleder rekrutterer i samarbeid med arrangørgruppen, veiledere og assistenter som lønnes for de dagene de jobber. Det er også mulig å benytte ulønnede aspiranter som deltar med tanke på å kvalifisere seg til å jobbe på framtidige friluftskoler.

Det er mulig å søke Friluftskolen om utstyrspakke og banner, og det er utarbeidet en grundig veiledning for arrangører og ledere, den finner du her.

Spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Jørgen Moland: jhm@speiding.no / 91785793)

Tekst: Bendik FjeldstadFoto: http://friluftsskole.no
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no