stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH
Gisle Johnson hadde i flere tiår lederverv på både lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Gisle Johnson er død

Publisert: 24.11.2014 kl. 16:44 - sist oppdatert: 25.11.2014 kl. 09:43

Tidligere speidersjef Gisle Johnson døde 19. november 80 år gammel. Han ledet Speiderstyret i Norges speiderforbund fra 1982 til 1986, men hadde også flere andre speiderverv, også internasjonalt.

Gisle Johnson startet sin speiderledergjerning i Asker og Bærum krets av Norsk Speidergutt-Forbund, og hørte hjemme i 2. Høvik speidergruppe. Sin første speiderstyreerfaring fikk han som styremedlem i Norsk Speidergutt-Forbund. I 1977 var han kretsleder for Asker og Bærum, og ble samtidig valgt inn i Europakomiteen til WOSM, hvor han var medlem i seks år, de tre siste som leder for denne.

I 1985 ble Gisle Johnson tildelt WOSMs høyeste utmerkelse, Bronseulven, for sitt internasjonale arbeid. Han og generalsekretær i Norsk Speidergutt-Forbund i en årrekke, Odd Hopp, er de to eneste nordmennene som er blitt tildelt Bronseulven.

Etter årene som speidersjef og den internasjonale fartstiden i WOSM, var Gisle Johnson leirsjef for speiderlandsleiren på Skaugum i 1989, frem til han kort tid før leiren ble syk. Han var også engasjert og svært aktiv i St. Georgs Gildene, både lokalt som gildemester på Høvik, og som medlem av St. Georgs Gildenes Internasjonale utvalg.

Gisle Johnson bisettes fra Høvik kirke 28. november kl. 14.00.

Kilde: www.speidermuseet.no
Tekst: Kirvil KaasaFoto: NSF arkiv
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no