stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH
En speider på langtur sover der det er mulig! Foto: Louise Løkeland

På vei til Japan

Publisert: 21.07.2015 kl. 15:54 - sist oppdatert: 22.07.2015 kl. 13:34

Akkurat nå har noen av troppene kommet fram til Japan, andre sitter på et fly, og andre igjen pakker sekken for det store speidereventyret.

Når mer enn 850 speidere og ledere fra hele landet skal reise til Japan på World Scout Jamboree er det ikke gjort i en håndvending! Kontingentledelsen satte kursen mot Japan allerede sist lørdag, de første av de 18 troppene reiste søndag kveld, og de siste setter seg på flyet mandag i neste uke.

Å reise med et fly med bare speidere ombord er en spesiell opplevelse, og en fin start på turen, men 11 timers flyving i ett strekk er en kraftanstrengelse, det har troppene som reiser via Bangkok fått erfare. En rekker å teste ut mange ulike sovestillinger underveis!

Men litt lite søvn til tross: Troppene melder at de har det bra. Tropp 4 landet i Bangkok grytidlig i dag norsk tid, og sendte denne lille rapporten: «Det er fortsatt liv i tropp 4! Alle har fått i seg litt mat, og vi er igjen klare for  flytur – denne gangen til Osaka, før det blir transport til hotell der deilige senger venter ! Kanskje dagens høydepunkt?» Når dette skrives er de nok langt inne i drømmeland. Tidsforskjellen mellom Norge og Japan er syv timer.


På flyplassen i Bangkok slapper Simen Meidell (16), Sivert Gullerud Solvik (17), Karoline Gullerud Solvik (15), Jenny Brunsgård Ek (16), Henriette Næsje (14) og Lars-Henrik Brenne Nordlund (14) av på enkelt speidervis – på gulvet!

Husk å følge med på siste nytt fra Japan under hele reisen og leiren på wsjnorway.com og på Facebook.
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Louise Løkeland
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no