stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH

Del friluftslivsgleden med andre

Publisert: 26.02.2015 kl. 15:36 - sist oppdatert: 26.02.2015 kl. 15:36

Elsker du friluftsliv og ønsker at speidere skal klare seg selv ute i naturen? Da bør du bli med på Veilederkurs i friluftsliv.

I 2015 er det Friluftslivets år (FÅ15), og med det følger flere tiltak for å styrke satsingen på friluftsliv i Norges speiderforbund. Et av tiltakene i FÅ15 er å utdanne friluftslivsveiledere som skal jobbe lokalt og i kretser/korps med å øke friluftslivskompetansen, motivere til økt bruk av friluftslivsaktiviteter og friluftsliv som ramme i speiderarbeidet.

Du som ønsker å bli friluftslivsveileder kan være med på Veilederkurs i friluftsliv 17.–19. april. Kurset tar opp blant annet friluftslivets rolle i speidingen og hvordan identifisere utfordringene gruppene har når det gjelder speiderfriluftslivet. Temaer som veiledning og speidermetoden, læringsmiljø og gruppedynamikk, kommunikasjon og formidling er også sentrale i kurset. Etter endt kurs skal du sitte igjen med forståelse, kunnskap, ferdigheter og, ikke minst, initiativ som er nødvendig for å kunne fungere som veileder i friluftsliv.


Friluftsveiledere skal jobbe for å få flere speidere ut på tur. Foto: Carl-Frederic Salicath.

Kompetansen må deles
– Halvparten av patruljene drar ikke på egen tur. Dette må vi gjøre noe med, og en friluftslivsveileder er en som kan ta tak i dette. Vi må overbevise lederne og foreldrene om at barn og unge må kunne dra på tur på egen hånd, forklarer prosjektleder for FÅ15 i Norges speiderforbund Jørgen Moland.

– Det er masse friluftslivskompetanse i speideren, vi må jobbe for å dele denne med hele organisasjonen. Friluftslivsveilederne vil være nøkkelpersoner i dette arbeidet, avslutter Moland.

Les mer om kurset og meld deg på innen 26. mars her.

|
Tekst: Bendik FjeldstadFoto: Kjetil Jøssang
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no