stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Vil du lage en helt vill landsleir? (23.02.17)

Nå er det mindre enn en uke igjen til landsleirpåmeldingen stenger. Så langt har over 7500...

Skikkelig kursvær på fjellederkurset (21.02.17)

Været bidro bra til å legge til rette for gode kursforhold på årets Fjellederkurs ved...

Synlighetsprisen 2016 til 7. Oslo! (02.02.17)

7. Oslo speidergruppe er vinner av Synlighetsprisen 2016. Også 1. Godvik sjøspeidergruppe...

Kontonummer mangler på kontingentgiro (30.01.17)

Denne uka kommer kontingentgiroen for 2017 i posten. Dessverre mangler kontonummeret og...

Bli med på å feire verdensspeidingen! (27.01.17)

Nå er tenkedagen her, og i år er WAGGGS’ opplegg for tenkedagen for første gang oversatt...

Bli med på «Ung talspersonkurs» på Island (27.01.17)

“Speak it up!”: Young Spokesperson training on external representation and communication...

Helseministeren åpnet flunkende nytt speiderlokale (25.01.17)

Helseminister Bent Høie (H) hadde speiderskjerfet rundt halsen da han sist uke åpnet Godeset...

Når 7. Oslo arrangerer aktiviteter i nærmiljøet, skal det ikke være tvil om hvem som som er vertskap. Foto: 7. Oslo speidergruppe

Synlighetsprisen 2016 til 7. Oslo!

Publisert: 02.02.2017 kl. 21:51 - sist oppdatert: 03.02.2017 kl. 12:38

7. Oslo speidergruppe er vinner av Synlighetsprisen 2016. Også 1. Godvik sjøspeidergruppe imponerte juryen, som spontant innstiftet en nykommerpris som lønn for godt synlighetsarbeid.

– Dette er veldig hyggelig, sier leder og mentor Iver Aage Iversen i 7. Oslo speidergruppe, som holder til i bydel Bjerke og har ca. 160 medlemmer.

Det er ikke tilfeldig at speidergruppa utmerket seg i kåringen: – Synlighet er så viktig! understreker Iversen. – Vi er veldig bevisste på det, men bruker ikke vervebrosjyrer lenger, for folk kjenner godt til oss. Synlighet i nærmiljøet er den eneste medlemsvervingen vi nå gjør, i tillegg til arrangementer i bydelen, og aktivitet på nettsiden vår og Facebook.


Yrende liv på Isdammen når 7. Oslo inviterer til speideraktiviteter for folk i bydel Bjerke. Foto: 7. Oslo speidergruppe.

Det er ikke tvil om at jungeltelegrafen i bydelen er effektiv, medlemstallet er stabilt høyt, og gruppa er godt kjent som en god bidragsyter. Mer enn 40 speiderturer pluss populære arrangementer for lokalbefolkningen både sommer og vinter, er en svært kort oppsummering av speideråret 2016 for 7. Oslo. Gruppa er også med i bydelens friluftsutvalg for å bidra til at de nære natur- og turområdene blir ivaretatt og for å fremme det enkle friluftslivet.

Om vinneren av Synlighetsprisen 2016 sier juryen blant annet: "De er rett og slett flinke og bevisste på synlighetsarbeidet, og gjør en knakende god jobb."

7. Oslo blir belønnet med diplom og et flott Tentsile tretelt fra Speider-sport.

Jevnt i toppen
1. Godvik sjøspeidergruppe fra Hordaland krins, hjemmehørende i bydel Laksevåg i Bergen var en svært sterk kandidat i kåringen, og skal også på pallen for sitt gode arbeid for synlighet i nærmiljøet. Gruppa ble etablert i 2014, og har allerede ca. 90 medlemmer fordelt på koloni, flokk og tropp.

Kort tid etter oppstarten satte lederne i gang med arrangementer for lokalbefolkningen, blant annet åpent speiderhus med ulike temaer. I 2016 var det "Vill vest", inspirert av markedsdagen på kretsleiren på Ænes i 2015. Hesteveddeløp, luftgeværskyting, "Treff en venn" (svampkasting), hesteskokasting, kanopadling, ansiktsmaling og bålkos var blant de mange tilbudene til små og store.


Da sjøspeiderne fra 1. Godvik arrangerte Vill vest-dag, var det mange som ville prøve seg på bl.a. blinkboks-kasting. Foto: Anita Røyneberg Alvheim.

Gruppa er også med på Speideraksjonen hvert år og rydder søppel i nærområdene før 17. mai. De bruker både Facebook, arrangementene og omtalen i lokalavisa for å vise fram speidertilbudet.

Juryen er imponert over 1. Godvik sjøspeidergruppe, og opprettet spontant en pris for Årets nykommer. Det belønnes med diplom og en fin Asivik haikeduk med speiderhilsen-trykk fra Speider-sport. – Så gøy! Gruppeleder Ingvild Sunde er glad for å høre om resultatet av kåringen. – Vi har flinke og erfarne ledere som har jobbet godt med å vise oss fram. Og haikeduken får vi god bruk for i vår når vi skal øve til haiken på landsleiren!

– Har skjønt det

Iver Gjendem fra Speider-sport har vært med på å kåre vinnerne av Synlighetsprisen 2016: – Begge gruppene har skjønt at gode, lokale arrangementer er superviktig, og de har klart å lage rammer rundt disse arrangementene som gjør speiding interessant og aktuell.

Om prisen

Synlighetsprisen ble delt ut første gang i 2016, den har erstattet utmerkelsene Den gylne fjærpenn og Det gylne tastetrykk. Vinneren av Synlighetsprisen må ha utmerket seg i å gjøre speidingen synlig lokalt, både gjennom friluftsliv og gjennom aktivitet knyttet til samfunnsansvar. En jury kårer en vinner blant innsendte forslag. Juryen består av Lars Volden («kommunikasjonsspeider» og juniorrådgiver hos kommunikasjonsbyrået Apeland), Alexander Vestrum (Speideren-journalist, kommunikasjonsmentor, hobbyfotograf og NTB-journalist), Iver Gjendem (markedssjef hos Speider-sport, grafisk designer og fotograf) og leder for kommunikasjon/redaktør for Speideren Kirvil Kaasa.


|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Se bildekreditering over
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no