stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Vil du lage en helt vill landsleir? (23.02.17)

Nå er det mindre enn en uke igjen til landsleirpåmeldingen stenger. Så langt har over 7500...

Skikkelig kursvær på fjellederkurset (21.02.17)

Været bidro bra til å legge til rette for gode kursforhold på årets Fjellederkurs ved...

Synlighetsprisen 2016 til 7. Oslo! (02.02.17)

7. Oslo speidergruppe er vinner av Synlighetsprisen 2016. Også 1. Godvik sjøspeidergruppe...

Kontonummer mangler på kontingentgiro (30.01.17)

Denne uka kommer kontingentgiroen for 2017 i posten. Dessverre mangler kontonummeret og...

Bli med på å feire verdensspeidingen! (27.01.17)

Nå er tenkedagen her, og i år er WAGGGS’ opplegg for tenkedagen for første gang oversatt...

Bli med på «Ung talspersonkurs» på Island (27.01.17)

“Speak it up!”: Young Spokesperson training on external representation and communication...

Helseministeren åpnet flunkende nytt speiderlokale (25.01.17)

Helseminister Bent Høie (H) hadde speiderskjerfet rundt halsen da han sist uke åpnet Godeset...

Ny generalsekretær ansatt

Publisert: 13.01.2017 kl. 16:07 - sist oppdatert: 13.01.2017 kl. 16:07

Knut Harald Ulland (52 år) er ansatt som ny generalsekretær i Norges speiderforbund. – Samfunnet vårt trenger en speiderbevegelse i vekst og utvikling. De verdiene speideren bygger på kan og bør spres til enda flere, slår han fast.

– Å jobbe sammen med frivillige og ansatte for at enda flere kan oppdage speiding er min sterkeste motivasjon for denne jobben, sier Knut Harald Ulland, som per i dag er generalsekretær i ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet. Han har studert økonomi og ledelse ved to universiteter i USA, og har mer enn 15 års ledererfaring fra frivillige, medlemsbaserte organisasjoner, blant annet Redd Barna, Utviklingsfondet og Atlas-alliansen.

«Speider-gen»

– Jeg har aldri vært speider selv, men har nok et "speiderDNA", forklarer Ulland. – I ANSA er jeg kjent som en friluftslivs-GS, siden jeg foretrekker å overnatte i telt på ANSAs arrangementer fjernt og nært.

Men det er ikke de gode mulighetene for teltliv Knut Harald Ulland er opptatt av nå: – Å møte de frivillige og medarbeiderne på forbundskontoret, er det jeg ser mest fram til nå! I tillegg er jeg opptatt av å lære mest mulig på kortest mulig tid, slik at jeg kan bli en generalsekretær som hele organisasjonen opplever tilfører merverdi til speideren.

Ulland tiltrer stillingen som generalsekretær i april 2017.


Knut Harald Ulland er ansatt som ny generalsekretær i Norges speiderforbund. Han tiltrer stillingen i april. Speidersjef May-Britt Roald ser fram til samarbeidet.

– Lederstil og erfaring som matcher oss godt

Speidersjef May-Britt Roald er svært fornøyd med ansettelsen: – Vi er glade for å få Knut Harald med på laget, sier hun. – Inntrykket mitt er at hans lederstil matcher den ledelsesfilosofien vi har i speideren.

– Han liker godt å jobbe med utvikling og omstilling, og han blir trigget av ambisjonene, drivkraften og langtidsmålene våre for organisasjonen. Underveis i utvelgelsesprosessen så vi at han raskt forsto hvor Norges speiderforbund er i dag. Erfaringen og kunnskapen han har blir et viktig bidrag i å bringe oss videre mot visjonen vår om å bli den mest attraktive organisasjonen for barn og unge som vil ut i naturen og i verden, forteller speidersjefen.

Ulland overtar etter Jens Morsø, som avsluttet sitt åremål som generalsekretær ved årsskiftet. Fram til Ulland tiltrer, er avdelingsleder for medlemsservice Brede Udahl konstituert generalsekretær.

|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Kirvil Kaasa
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no