stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENFRILUFTSLIVETS ÅRDEBATTENGLISH

Bli med på 5-kamp og tur til Preikestolen (30.06.16)

Alle rovere inviteres til Rogaland i september.

Vil skape spennende aktiviteter for ungdom (29.06.16)

Norges speiderforbund har inngått samarbeid med Vitensentrene for å sette fokus på...

Ivrige speidere testet «Oppdrag: Førerpatruljen» (28.06.16)

Etter en morsom helg anbefaler deltakerne å bli med på prosjektet.

Speidere spilte inn film med NRK Super (23.06.16)

Fikk danse på BlimE-videoen sammen med Madcon.

Landsleiren får 500 000 kroner (21.06.16)

Nordland fylkeskommune støtter Nord2017 og gleder seg til å ønske tusenvis av speidere...

Lyst til å drive kafé på landsleiren? (21.06.16)

Drømmer du om å starte en kaffebar? Har du lyst til å bli landsleirens pizzakonge eller...

Norsk speider inn i europaledelsen (20.06.16)

Eline Marie Grøholt (26) fra Oslo er valgt inn i europaledelsen til verdensorganisasjonen for...

Å øve på håndtering av skader er en viktig del av førstehjelpsopplæringen. Her her Kristian Teige (i hvit t-skjorte) for anledningen markør.

Kurs: Lær bort livreddende kunnskap

Publisert: 04.03.2016 kl. 13:06 - sist oppdatert: 04.03.2016 kl. 14:36

– Det er veldig spennende å formidle så viktig kompetanse til andre, slår prosjektleder for instruktørkurset i førstehjelp, Kristian Teige, fast. Nå kan du bli med på årets kurs.

Er du beredt til å håndtere skader og sykdom som krever førstehjelp, kan du i kritiske situasjoner redde liv. Derfor er det viktig at flest mulig får lære hva de skal gjøre. På instruktørkurset i førstehjelp vil du fordype deg i førstehjelpsemner og lære hvordan du formidler denne kunnskapen til andre.

Kurset holdes på Tjøme 15.-17. april, og prosjektleder Kristian (18) har bakgrunn fra Rovernes beredskapsgruppe i Vestfold og fra Røde Korps hjelpekorps' båttjeneste. – I løpet av min instruktørtid har jeg holdt 17 kurs, og har godkjent 76 personer til å bli førstehjelpere, forteller han. Dette viser behovet, og, ikke minst, hvor mange vi kan få lært opp.

Får mye igjen for å delta
Kurset passer for deg som har fullført Norsk grunnkurs i førstehjelp. Deltakerne bør helst ha førstehjelpskompetanse som tilsvarer Forsvarets Nivå 2, "Kvalifisert førstehjelp", men det er ikke et krav.

Kristian lover en helg spekket med kunnskap – noe repetisjon, men mest nytt. Instruktørene på dette kurset har mange års erfaring med emnene det vi bli undervist i. – Du får mye igjen for å delta, forteller Kristian. I tillegg til ny kunnskap vil du sitte igjen med god oversikt over egen kompetanse, og du vil vite hvordan du kan utvikle deg videre, både når det gjelder førstehjelp og innen pedagogisk metodebruk. Ved fullført kurs blir du instruktør for kurs i bruk av halvautomatisk hjertestarter, pluss instruktør i Norsk grunnkurs Førstehjelp, eller Norsk grunnkurs Førstehjelp for personer som har ansvar for barn.

Etterspurt kunnskap
Den som er instruktør i førstehjelp vil ha en ettertraktet kompetanse: – I Norges speiderforbund vil det alltid være behov for instruktører. Det er et viktig tema det undervises i, noe som gjør det ekstra viktig å dele kunnskapen, derfor er det avgjørende å utvikle en solid instruktørgjeng, slik at vi kan utvikle førstehjelpskompetansen i forbundet, sier Kristian. Men også resten av samfunnet trenger sårt til flere instruktører, og blant f.eks. bedrifter er det svært populært å holde førstehjelpskurs. – Å holde førstehjelpskurs for andre kan også gi inntekt til speidergruppa, minner Kristian om. 

Selv blir han inspirert av å holde kurs: – Jeg liker å se hvor engasjerte folk blir når de får prøve de praktiske elementene i kurset.

Her finner du mer informasjon og lenke til påmelding.
|
Tekst: Kirvil KaasaFoto: Rovernes beredskapsgruppe Vestfold
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no