stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

Treningsprogrammet skifter navn (08.12.16)

Treningsprogrammet har fått nytt navn, nå heter det speiderprogrammet.

Stornes leirsted er solgt (06.12.16)

Stornes leirsted i Åmli i Vest-Agder er solgt for 1,55 millioner kroner. – Summen ble...

Dugnadsdagen! (05.12.16)

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet, den viktigste ressursen for både...

Vertskap for Speider- og Roverforum og Speidertinget 2018 søkes (02.12.16)

Vil dere være med på å arrangere Speidertinget og/eller Speider- og Roverforum i 2018?

Fint besøk på Slottet (30.11.16)

Tirsdag tok Kronprinsesse Mette-Marit imot tre speidere på Slottet. Marie Øvrum, Henrik Moum...

Følg Fredslyset (25.11.16)

Fredslyset spres nå gjennom hele landet.

Nytt Speideren med mye landsleirstoff (24.11.16)

Temaet for årets siste Speideren er LEIR, og bladet inneholder mye stoff om Nord 2017 for...

Deltakerne på Trekløver-Gilwell 2012-2013.

Bli med på Trekløver-Gilwell

Publisert: 02.02.2016 kl. 15:07 - sist oppdatert: 03.02.2016 kl. 13:54

Ønsker du å være med på Trekløver-Gilwell 2016-2017? Søk i dag da vel!

Trekløver-Gilwell består av en uke på kurs 16.-23. juli 2016, en utviklingsperiode med veiledning og en oppfølgingshelg våren 2017. I løpet av utviklingsperioden skal det lages en skriftlig rapport som skal godkjennes av veileder og kursleder. Trekløver-Gilwell-kurset sommeren 2016 er det 69. i rekken og gjennomføres på Finstad i Nordmarka (Oppland fylke).

Du som deltar på Trekløver-Gilwell-treningen vil blant annet få dypere innsikt i speidingens verdigrunnlag, mål og metode, personlig utvikling og økt kunnskap om og erfaring i ledelse.

Trekløver-Gilwell er åpen for medlemmer i Norges speiderforbund som har fullført ny eller gammel grunntrening, har fylt 20 år og vært aktiv leder i minst to år. Ledere fra Norges KFUK-KFUM-speidere og fra andre nordiske speiderforbund med tilsvarende erfaring er også velkomne til å delta.


Eli Hoel Rise og Aylin Kaya Gustavsen deltok på Trekløver-Gilwell 2010-2011. Foto: Aylin Kaya Gustavsen.

Gode tilbakemeldinger
Tidligere deltakere har gitt gode tilbakemeldinger på kurset. Her er noen erfaringer:

Aylin Kaya Gustavsen: - Jeg har fått større forståelse for hvordan speideren er bygget opp og refleksjoner om meg selv som leder. Jeg er også blitt kjent med mange flotte speiderledere i ulike aldre. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro, og jeg regner med at opplevelsen vil være med meg resten av livet!

Ingeborg Engh: - Motivasjonen min for å delta i TG-treningen var selvutvikling. I løpet av kursuka lærte jeg mye om meg selv, både som leder og som menneske. Det var et ordentlig løft for meg. En av de fineste opplevelsene var patruljehaiken i ruskevær på toppen av et fjell, og med liten plass under en lav haikeduk. Det var patruljetur på sitt beste!

Bjørn Erik Hjellset: - Jeg har fått en dypere innsikt i speidingens verdigrunnlag, og har blitt mer bevisst i forhold til mine egne verdier. I løpet av kursuka fikk jeg erfare mange teknikker for hvordan man kan drive ledelse i speideren.

Raymond Homme: - Jeg har en lederutdanning fra forsvaret, og etter TG-kurset er inntrykket mitt at kurset og veilederne holdt et meget høyt nivå. Jeg kjenner meg privilegert som får delta på kurset. Det er en unik mulighet til å bli bedre kjent med egne sterke og svake sider.

Kursplassene tildeles i april 2016 etter at søknadsfristen har gått ut. Les mer og søk om å få være med innen 1. april her: http://www.speiding.no/arrangementer/?id=636.
|
Tekst: Bendik FjeldstadFoto: Håvard Djupvik
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no