stemningsbilde
FORSIDENYHETERARRANGEMENTEROM OSSNYTTIGBILDERSPEIDERENNORD 2017DEBATTENGLISH

– Vi kan ofre én kveld for dem som har ofret alt! (19.01.17)

Silje Kroken (20) fra 1. Bekkelaget speidergruppe er feltreporter for Speideraksjonen 2017, og...

Ny generalsekretær ansatt (13.01.17)

Knut Harald Ulland (52 år) er ansatt som ny generalsekretær i Norges speiderforbund. –...

Lær å takle vinterfjellets snø, vind og mørke (10.01.17)

Ni intense dager på fjellederkurs ga speiderne ny kunnskap og nye venner. Nå kan du melde...

Alle vil til Nord! (05.01.17)

Torsdag 5. januar kl. 20.17 åpnet påmeldingen til Nord 2017. Responsen var så enorm at det...

I morgen åpner påmeldingen til Nord 2017! (04.01.17)

Torsdag 5. januar klokka 20:17 åpner påmeldingen til landsleiren Nord. Det markeres med...

Nye friluftsskoler i 2017 (21.12.16)

Speidergrupper arrangerte en rekke friluftsskoler for barn og unge i 2016. Nå fortsetter vi...

Vil du være med på å skape speiderpolitikk på verdensplan? (20.12.16)

Hvert tredje år avholder WOSM sin verdenskonferanse, og i 2017 skal den arrangeres i...

Gjennom Flyktninghjelpen kan du gi bort varme tepper til en hel familie for 450 kroner.

Gi julegaver med mening

Publisert: 08.12.2015 kl. 13:06 - sist oppdatert: 10.12.2015 kl. 16:23

Det er ikke alltid lett å finne julegaver, men vi har gode tips. Hva med å gi bort en naturopplevelse, varme klær til flyktninger eller nyttige ting fra Speider-sport?

Nå er det ikke mange dagene igjen til jul, og mange leter etter gaver til familie og venner. Hvis du har en speider i familien er det rikelig med muligheter til å finne nyttige og flotte gaver på Speider-sport .

Speiderboka er noe enhver speider bør ha. Den er så populær at Speider-sport akkurat nå har gått tomme for den, men fortvil ikke! Boka er på plass igjen og sendes ut 15. januar. Hvis du vil kan du dermed bestille boka nå, og så gi bort et "gavekort" hvor du skriver at boka kommer i januar. Speiderboka byr på grunnleggende friluftslivskunnskap for en vellykket tur. Her lærer du om kart og kompass, etablering av leirplass, tenning av bål, førstehjelp, viktige knuter, kanopadling, graving av snøhule og mye mer.

De litt eldre vil også ha stor glede og nytte av Lederboka. Dette er en inspirerende håndbok i speiderledelse med mange praktiske eksempler. Teknikkene kan brukes i alle ledersituasjoner, både i arbeidslivet og i arbeid med frivillige. Lederboka passer for unge ledere, inkludert patruljeførere, fra 15 år og oppover.

Husk leveringstid

Speider-sport har også en rekke andre bøker om førstehjelp, sopp, bål, mat på tur og inspirerende historier om flotte turer. Eller hva med en sekk, sovepose, varme ullklær eller hodelykt? De har også mindre ting som vannfast notatblokk, drikkeflaske, t-skjorte og ullhals. Utvalget er stort og servicen god, det vanskeligste er å velge hva du vil ha.


I Speiderboka er det mye nyttig og morsomt å lese for enhver speider. Foto: Speider-sport.

Daglig leder Svein Otto Aure oppfordrer alle til å bestille så raskt som mulig. For å være sikker på at pakken kommer fram før julaften, må du bestille innen 18. desember for levering til Nord-Norge, og innen 20. desember for resten av landet.

Aller siste mulighet er å bestille lille julaften, men da må du hente pakken selv hos Speider-sport i Fredrikstad.

Overskuddet fra Speider-sport går til Norges speiderforbund, så du støtter en god sak i tillegg til å gi en fin og nyttig gave.

Gaver som hjelper andre

Julen gir glede og hygge for de fleste i Norge, men i mange land er de ikke like heldige. Ved å gi en gave med mening gjennom Flyktninghjelpen, gir du mennesker på flukt livsviktig hjelp. Ett sett med skolebøker koster 250 kroner og en geit koster 400 kroner. Du kan gi en hele familie varme tepper for 450 kroner eller vinterklær for 600 kroner.

Norges speiderforbund samarbeider hvert år med Flyktninghjelpen om Speideraksjonen.

Gi naturen i gave

I 2015 har speidere over hele landet vært ekstra aktive med friluftslivsaktiviteter og uteovernattinger. Julegavekortene fra Norsk Friluftsliv er en flott måte å sørge for at friluftslivet lever videre også i 2016. Gi bort en overnatting i telt, kanotur, fisketur eller ta med en venn på en speidertur.

Dette er gaver som gleder både giver og mottaker og som varer langt inn i neste år. Kortene kan sendes digitalt eller skrives ut, og du kan selv velge blant flere bilder og tilpasse teksten på kortet.

Lag ditt julegavekort her!


|
Tekst: Gro StrømsheimFoto: Foto: Flyktninghjelpen/Christian Jepsen
Søk i speiding.no
Googlesøk i speiding.no
Speidermuseet
Norsk Speidermuseum gjør speiderhistorien levende.
Forbundsmerket
På våre ressurssider om profilprogrammet kan du laste ned forbundsmerket, maler for brevark, presentasjoner og lese mer om bruk av farger og fonter.
Samarbeidspartnere
Norges speiderforbund | Besøksadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo | Postadresse: Postboks 6910 St. Olavs plass, 0130 Oslo | 22 99 22 30 | nsf@speiding.no